Folketrygdfondet rekrutterer i Tromsø

Vil du være med å styrke finansmiljøet i Tromsø? Stortinget har vedtatt Loven om Statens fond i Tromsø, og nå starter arbeidet med å rekruttere nøkkelpersoner til det nye fondet som får en startkapital på 15 milliarder kroner som kan dobles når det er høstet noe erfaring.
Bilde
Prosjetgruppen Statens fond i Tromsø, foto
Team Tromsø: Folketrygdfondet har hatt en prosjektgruppe som har forberedt virksomheten siden starten av året. Prosjektlederne fra venstre: Marte Skoglund Greni (administrasjonskonsulent), Jørn Terje Krekling (direktør økonomi og risiko), Kjetil Houg (administrerende direktør), Karl Mathisen (aksjedirektør), Jørn Nilsen (direktør operasjoner og IT) og Lisbeth Johansen Kvam (direktør virksomhetsstyring).

– Dette er en unik mulighet for ambisiøse kapitalforvaltere. Fondet skal bygge videre på kompetansen vi har opparbeidet over flere tiår. Nå starter jobben med å rekruttere et nytt team som skal bli en del av vår organisasjon og bidra til å løfte oss som kapitalforvalter, sier Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet. 

Det anslås at det nye teamet vil bestå av fem ansatte fra start. 

Spennende mulighet i attraktiv by

Teamet skal forvalte det nye fondet som skal investere i aksjer i mindre børsnoterte selskaper i Norden.

- Vi har et tydelig mål med vår forvaltning, og det er høyest mulig avkastning over tid. Dette kommer vi også til å ta med oss til Tromsø, sier Houg. 

Det at fondet er basert i Tromsø kan være en god bonus for aktuelle kandidater. 

– Tromsø er en attraktiv by med tunge fagmiljøer på blant annet sjømat og teknologi på universitetet. I tillegg får man vakre omgivelser med på kjøpet, sier han. 

Dette blir Statens fond i Tromsø

Det nye fondet skal investere basert på en markedsvektet indeks bestående av mindre børsnoterte nordiske selskaper. I underkant av halvparten av referanseindeksen består av svenske selskaper, etterfulgt av danske (22 prosent), finske (13 prosent), norske (9 prosent) og islandske (6 prosent) selskaper.

– Investeringsuniverset inneholder mange spennende selskaper med høyt verdiskapingspotensial, noe historikken bekrefter. Den nye enheten vil opparbeide spisskompetanse som få andre forvaltere i det nordiske markedet innehar, mener Houg. 

Den foreslåtte referanseindeksen vil bestå av 344 nordiske selskaper med en samlet markedsverdi på 1 506 milliarder kroner, justert for fri flyt. De tre største sektorene vil være industri (27 prosent), helse (25 prosent) og finans (21 prosent).

Vil du være med å styrke finansmiljøet i Tromsø? Les mer og søk her.

Del: